witam Perfect jest trochę lepszym białkiem. masz inne frakcje trochę: w Perfect jest koncentrat, izolat i hydrolizat białka serwatkowego w Ultimate jest izolat białka pszenicznego, koncentrat serwatki kazeiniany. w zasadzie różnicy dużej nie ma.Po prostu cenowo Ultimate jest bardziej korzystny, Perfect nieco lepszy jakościowo.
UWAGA !!! Suplementy Natures Best ( potentata z USA) już dostępne w PILE !!! Zero Carb Izopure – izobat białka serwatkowego wytwarzany w 100%filtracjii jonowej( 100% krystaliczność) , zawiera ilości śladowe węglowodanów i tłuszczy. Pije sie jak herbatkę , zalecany dla alergików i ludzi z różnymi uczuleniami. Napój Izopure drink to [...]
[...] (dostarcza spracowanym mięśniom niezbedne składniki budulcowe, zapewnia dostęp szybko absorbowalnych białek) · Izolat białka serwatki (źródło protein pochodzących z izolatu białka serwatkowego CFM, najbardziej optymalne źródło aminokwasów egzo- oraz endogennych, ochrania organizm przed wolnymi rodnikami, wpływają na ogólny wzrost [...]
[...] spracowanym mięśniom niezbedne składniki budulcowe, zapewnia dostęp szybko absorbowalnych białek) • Izolat białka serwatki (źródło protein pochodzących z izolatu białka serwatkowego CFM, najbardziej optymalne źródło aminokwasów egzo- oraz endogennych, ochrania organizm przed wolnymi rodnikami, wpływają na ogólny wzrost [...]
[...] Whey System jest preparatem aminokwasowym uzyskanym z hydrolizatu białka serwatki. Produkt został uzyskany z najlepiej przyswajalnej frakcji białka serwatkowego jakim jest izolat. Amino Whey System przeznaczony jest do uzupełniania niedoboru aminokwasów jaki powstaje podczas intensywnego treningu lub w wyniku niedostatecznego spożycia białek. [...]
[...] spracowanym mięśniom niezbedne składniki budulcowe, zapewnia dostęp szybko absorbowalnych białek) · Izolat białka serwatki (źródło protein pochodzących z izolatu białka serwatkowego CFM, najbardziej optymalne źródło aminokwasów egzo- oraz endogennych, ochrania organizm przed wolnymi rodnikami, wpływają na ogólny wzrost [...]
Sa rózne 'szkoly' jedni preferuja izolaty bialka serwatkowego (wpi) z racji tego ,ze sa one najwyzej procentowe (najwieksza ilosc protein w 100g produktu), niektore jak cfm sa wytwarzane w mikroultrafiltracji krzyzowej , co oznacza jeszcze lepsze oczyszczenie bialka z wszelkich niepotrzebnych 'odpadow' jest to wiec bialko szybkowchlanialne i z [...]
dzieś kiedyś czytałam że z białek najlepszy jest izolat a nie koncentrat zapytam - najlepszy do czego? izolat jest dobry dla osoob z nietolerancja laktozy loob dla zawodowcoow np., ktoorzy liczą każdy gram węgli; dla nas, szarakoow, to prawdę moowiąc bez roożnicy, czy wybierzemy izolat czy koncentrat białka; więc - posiłkoojąc się znanym sloganem [...]
Różnicy w kształtowaniu sylwetki rzeczywiście nie odczujesz zastanawiając się w wyborze między izolatem białka serwatkowego, a koncentratem białka serwatkowego. Jedne co, to około 15 procent białka więcej w przypadku izolatu. Cukry i tłuszcze ograniczone praktycznie do minimum i brak laktozy, co u niektórych osób ma znaczenie. Na szybkość [...]
Tak trzymaj!!W piątek robimy pomiary!! Ps.Ile zostało Ci białeczka, tego WHEY 100?? Chciałbym o ile to możliwe żebyś zamienił je na Isolate 100. Whey 100 jest bardzo fajnym koncentratem białka serwatkowego ale przydałby się już na tym etapie izolat białka.
[...] według mnie są pory w ciągu dnia kiedy idealnie mogą spełnić swoje zadanie. Przykładowo zaraz po przebudzeniu(po 6/8 godzinach głodówki),nie wyobrażam sobie nie wypić izolatu białka serwatkowego,ponieważ jest to najszybciej przyswajana forma białka,która w momencie zatrzymie katabolizm,który niewątpliwie włączy się zaraz po przebudzeniu [...]
[...] BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury. Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym [...]
[...] przy opakowaniu 2500g kosztuje ~160zł czyli 100g = 6,40zł mXpro: Skład: ultrafiltrowany w niskich temperaturach koncetrat serwatki, mikrofiltrowany w niskich temperaturach izolat serwatki, instanizowany kazeinian wapnia. przy opakowaniu 2270g kosztuje 150zł czyli 100g = 6,60zł Oba białka to dobre mixy i różnica raczej nie będzie widoczna [...]
Przyswajalność w przypadku izolatu białka serwatkowego i koncentratu jest taka sama, czyli bardzo dobra. Różnice jakie można wyszczególnić, to przede wszystkim: 1. Izolat ma około 15-20 procent białka więcej. 2. Izolat nie zawiera laktozy lub zawiera jej śladowe ilości. Są jednak koncentraty, które również jej nie zawierają w swoim składzie. 3. [...]
SOJA WCALE NIE JEST TAKA ZŁA NIBY CZEMU ? to nie soja tylko izolat białka sojowego. http://www.sfd.pl/TAJEMNICA_SOI_%2D_Soja_%2D_Wcale_nie_jest_Z%C5%82a-t386786.html Izolat Białka sojowego z mixem inych białek ma naprawde fajny aminogram i wysokie BV. NP Hi-Tec w Anabolic Protein ma MIX Koncentratu Białek Serwatkowych ( WPC ) I izolatu Białka [...]
Ja akurat używam supli Hi Tec, Izolat lub C-6 cały czas stosuje i jakościowo wydają mi się ok. Zresztą sam możesz sobie odpowiedzieć na to pytanie czy jakościowo są ok. Jeżeli nie masz żadnych niestrawności po nich, bólu brzucha, biegunki, wymiotów, nudności no to jest ok. Co do hi tec protein to na składzie można przeczytać: Komponentem [...]